Campagnes 2020

Ook in 2020 zette Mooimakers volop in op een brede communicatie en sensibilisering. Hier vind je een overzicht van de communicatiecampagnes. Onze jaarlijkse lenteschoonmaakcampagne ging in 2020 niet door o.w.v. het coronavirus. 

Anchor Block

Blikje

Corona en zwerfvuil

Uit de contacten met lokale besturen en intercommunales bleek dat op verschillende locaties het sluikstorten was toegenomen en er ook meer zwerfvuil achterbleef tijdens de lockdown. Daarom lanceerden we een oproep om je afval niet achter te laten.

Zomerlook 2020

De zomerlook van 2020

De huidige zomertrend staat echt iedereen:

  • Je afval in de vuilnisbak gooien
  • Je afval bijhouden tot thuis
  • Geen afval meenemen

Geef toe, in de mode zijn was nog nooit zo makkelijk!

De zak

Doelplaatsenaanpak

Geef je afval de zak! Met deze oorwurm spoorden we automobilisten aan om ook in de wagen hun afval bij te houden en het niet op straat te gooien. Want deze eenvoudige maar geniale tip zorgt ervoor dat je afval niet langer overal auto rondslingert: een autoafvalzakje.

handhaving vogel

Handhavingscampagne

Tijdens de vierde week van de handhaving vroegen we verhoogde aandacht voor sluikstort en zwerfvuil. Alle handhavers besteedden hierbij extra aandacht aan het aanspreken van overtreders, hen beboeten indien nodig, maar ook het positief benaderen van goed gedrag.