Hoe gaat het in zijn werk?

WE GAAN ALLE ENTHOUSIASTE SCHOLEN, VERENIGINGEN,... ONDERSTEUNEN

Het doel van Operatie Proper is om geëngageerde scholen, groepen en vrijwilligers uit jouw gemeente een duwtje in de rug te geven om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Hoe?

Door hen te ondersteunen met:

  • opruimmateriaal als ze hun engagement afsluiten;
  • educatieve pakketten en communicatiemateriaal om kinderen en jongeren te sensibiliseren;
  • én vooral met een concreet en haalbaar actieplan tegen zwerfvuil.

Zo kunnen zij in het komende schooljaar (2019-2020) hun enthousiasme stap voor stap omzetten in duurzame actie. Inderdaad, we helpen hen niet alleen om de omgeving proper te maken: we bouwen samen systemen die ervoor zorgt dat het morgen ook mooi blijft.

…EN OOK BELONEN

We willen meer doen dan ondersteunen. We willen hen ook bedanken voor hun inspanningen. Dat is belangrijk. Want hun engagement daar draait het allemaal om. Hun inspanningen zijn veel waard. We doen dat door hen te belonen met een cheque. Zij helpen om jouw gemeente mooier te maken. En een mooi engagement verdient een mooie beloning.

DOE MEE MET JE GEMEENTE of afvalintercommunale in 5 stappen:

  • Stuur ons een mail (info@mooimakers.be) om je deelname te bevestigen en we voegen jullie postcode(s) toe aan de deelnemerslijst. 
  • Communiceer over jullie deelname naar alle scholen en verenigingen en stimuleer hen om een actieplan in te dienen.
  • Volg de ingediende plannen op via onze website: je keurt ze goed en voert punctuele controles uit om er voor te zorgen dat de scholen/ verenigingen goed aan de slag zijn gegaan. De deelnemende scholen en verenigingen worden gevraagd om maandelijks een update te posten op onze actiekaart. Dat kunnen jullie gebruiken als leidraad voor de voortgang van de acties. Maar uiteraard kunnen jullie de vooruitgang ook opvolgen door een bezoekje of telefoontje! 
  • Na afloop van het schooljaar bekijk je de rapportering van de deelnemers en ken je hen de beloning toe
  • Je reikt de beloning uit en vraagt de terugbetaling aan bij Mooimakers!

Hieronder vind je extra informatie zoals een stappenplan en de vragenlijsten die de scholen of verenigingen moeten beantwoorden. Neem zeker ook even een kijkje bij 'Communicatiemateriaal'. Daar vind je voorbeelden van artikels om via je eigen kanalen te verspreiden, of een fiche om de info intern te delen.