Communicatiecampagne Roeselare - Op zoek naar de Mooimakers!
Kenniswijzer > Zwerfvuil > Buurt betrekken > Communicatiecampagne Roeselare - Op zoek naar de Mooimakers!

De stad Roeselare telt momenteel vijf wijken waar Mooimakers in groep aan de slag zijn: 

  • Krottegem
  • Het Stationsplein
  • Groenpark
  • De Ruiter
  • Waterfront

Als eerbetoon aan hen lanceerde het Roeselaarse stadsbestuur in samenwerking met Mooimakers, Kloen en kunstenaar Filip Cardoen een zoektocht rond vijf schilderijen van Cardoen. 

Rode draad in de schilderijen is Kloentje, de clown. Kloentje houdt niet van zwerfvuil en wil dat alles er netjes bijligt. Dus vertrekt hij op ronde met in de aanslag z’n bakfiets, afvalzakken en z’n grijper. Op verschillende locaties gaat hij zwerfvuil opruimen maar wordt telkens ook verrast door het vele moois in de wijken!

Kloentje dankt zijn naam aan vzw Kloen, die zich inzet voor de lach bij zieke kindjes. De bezielers van vzw Kloen, Riet en Geert Deraeve hielpen dit Mooimakers-project mee realiseren.

Aanvankelijk waren de borden enkel bedoeld als ode, maar naar aanleiding van de coronacrisis - en de daarbij horende oproep om meer in eigen streek te blijven - werd beslist om er meer rond te doen. Het eindresultaat werd een zoektocht gekoppeld aan de borden waarmee talloze prijzen te winnen zijn. De tocht is gelijktijdig een oproep naar andere Roeselarenaars om lid te worden van de Mooimakers en moet hen ook aanzetten om niet te vervuilen en zwerfvuil op te ruimen. 

De verschillende schilderijen kan je hieronder terugvinden en zijn uiteraard ook in levende lijve te bewonderen in Roeselare!

Meer info over de zoektocht vind je hier: net.roeselare.be

Krottegem Mooimakers

Stationsplein Mooimakers

Groenpark Mooimakers

Ruiter Mooimakers

Waterfront Mooimakers