Op schattenjacht door de Voetbalwijk
Kenniswijzer > Zwerfvuil > Buurt betrekken > Op schattenjacht door de Voetbalwijk

In de Voetbalwijk in Lokeren huist een groot Mooimakersengagement. Dat wordt gevoed door het wijkcomité. Dat wijkcomité neemt het initiatief om opruimacties te organiseren, maar motiveert de inwoners ook op andere leuke manieren om zwerfvuil aan te pakken. Zo ook via hun schattenjacht.

Ze maakten een schattenjacht voor de gezinnen in het teken van afval als grondstof: "Op zoek naar het Goud in de Voetbalwijk". Dat was een manier om de gezinnen in de wijk een leuke, coronaproof-activiteit te geven, een opruimactie te doen en hen een beetje bewust te maken rond de afvalproblematiek.

Gezinnen moesten inschrijven om het pakket van de schattenjacht te ontvangen. Daarin zaten de schatkaart, opruimmateriaal en de opdrachten voor het vinden van de schat.

Door de schatkaart doorheen de wijk te volgen, stootten de deelnemers op opdrachten en tips die leidde tot de oplossing. Via een rebus, een droedel en wat weetjesvragen kon de Filippine puzzel (Een Filippine of Filippinepuzzel is een bepaald soort woordpuzzel) ingevuld worden.

schattenjacht_voetbalwijk schattenjacht_voetbalwijk

Deelnemers werden ook uitgedaagd om een plelfie te nemen (een selfie terwijl je al wandelend zwerfvuil opraapt) en om een stoepkrijttekening over zwerfvuil te maken!

Het ingezameld afval en de oplossing van de Filippine konden ingewisseld worden tegen een verrassing en alle deelnemers konden meedingen naar de grote schat.

Een leuke namiddaginvulling was verzekerd!