Campagne “Op 5 minuten alle straten proper” van Intradura
Kenniswijzer > Zwerfvuil > Buurt betrekken > Campagne “Op 5 minuten alle straten proper” van Intradura

Al tien jaar lang organiseert afvalintercommunale Intradura samen met verschillende gemeenten een grootschalige opruimactie tijdens de lente. In 2022 riepen ze inwoners van Beersel, Halle, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw met een campagne op om op te ruimen. Idee is dat iedereen de handen uit de mouwen steekt om 5 minuten zwerfvuil te rapen in de buurt.

Intradura bereidt de actie voor samen met de gemeenten. De afvalintercommunale staat in voor de coördinatie en communicatie zoals een draaiboek, flyers, affiches, banners en voorbeeldartikelen. De gemeenten lenen het opruimmateriaal uit en halen de zakken met zwerfvuil op. Wie deelneemt, registreert zich op de website van Intradura.

 

flyer

In 2022 ruimden 2250 vrijwilligers en scholen op. Dit was goed voor 510 km aan propere straten! Als beloning kreeg elke deelnemer een potje bloemenzaad. Enkele gelukkige winnaars konden zelfs genieten van hun propere gemeente vanuit de lucht tijdens een ballonvaart. Elke editie stijgt het aantal deelnemers en opgeruimde kilometers. Ook in 2023 zal er opnieuw een campagne zijn tijdens de lente.

resultaat

 

affiche