Nieuws & Inspiratie

Actiekaarten om vrijwilligerswerking op te volgen maken plaats voor iets nieuws!

actiekaart

Opvolging acties zwerfvuilvrijwilligers 

Zwerfvuilvrijwilligers zijn voor Mooimakers van onschatbare waarde. In het verleden was het een zoektocht naar hoe we hun opruiminitiatieven konden stimuleren, maar ook hoe we die vanuit Mooimakers en vanuit de lokale besturen konden opvolgen. Dat resulteerde in de verschillende actiekaarten op onze website www.mooimakers.be

Die actiekaarten hebben jaren goed dienst bewezen, maar hebben nu stilletjesaan hun grenzen bereikt. 

Welkom Mijn Mooie Straat-app 

Eind 2022 lanceerde Mooimakers de handige en gebruiksvriendelijke Mijn Mooie Straat-app om zwerfvuilvrijwilligers te ondersteunen op het terrein. Ze kunnen hun route bijhouden tijdens een opruimsessie, propere routes raadplegen en het verzamelde zwerfvuil en sluikstort melden.  

In mei 2024 lanceert Mooimakers een nieuwe versie van de Mijn Mooie Straat-app met uitgebreide functionaliteiten:

  • het registreren van opruimacties
  • het delen van opruimsessies ...

Over deze nieuwe functionaliteiten volgt snel meer. 

Vaarwel actiekaarten 

De combinatie van toegenomen functionaliteiten binnen de Mijn Mooie Straat-app en de bereikte grenzen van de bestaande actiekaarten is de beweegreden om over te gaan naar het offline halen van de actiekaarten in hun huidige vorm.​ 

  • Tips rond een propere stoep krijgen een plaats op onze website. We lanceren binnenkort een nieuwe vrijwilligerspagina op de website op maat van die doelgroep. 

  • Alle opruimactiviteiten (éénmalige opruimsessies en georganiseerde opruimacties) zijn opgenomen in de vernieuwde app. 

Communicatie 

Over het offline halen van de actiekaarten, vertrekken er direct mailings naar alle gebruikers van de actiekaarten, zowel lokale besturen als particulieren, met de concrete planning, nl.:  

  • Vanaf 29 april kan niemand nog een nieuwe actie (propere stoep, opruimgebied of opruimactie) registeren op onze website.  

  • T.e.m. 12 mei kan je jouw gegevens van onze website halen. Via deze pagina kan je tabellen exporteren van claims (propere stoepen en opruimgebieden) en van acties (opruimacties).  

  • Vanaf 13 mei zal de actiekaart niet meer online beschikbaar zijn. We zetten die functionaliteit op onze website stil. Dat betekent dat je als lokaal bestuur geen opruimgebieden, opruimacties of propere stoepen kunt raadplegen of registreren op onze website.  

  • Vanaf 13 mei schakelen wij over naar de Mijn Mooie Straat-app om alles i.v.m. zwerfvuilopruiminitiatieven op te volgen. Wil je als lokaal bestuur de activiteiten van je zwerfvuilvrijwilligers opvolgen? Maak dan gebruik van de vrijwilligersmodule in de PRO-omgeving van Mijn Mooie Straat. Ben je benieuwd naar die functionaliteiten, bekijk dan het filmpje of schrijf je in voor de infosessie Mijn Mooie Straat van 16 mei via info@mooimakers.be.  

FAQ 

  • Voor vragen rond het stopzetten van de actiekaarten kan je hier terecht.

  • Voor meer informatie over de app en haar nieuwe functionaliteiten kan je hier terecht. Over de wijzigingen binnen de vrijwilligersmodule in de PRO-omgeving laten we nog meer weten.