Nieuws & Inspiratie

Bree krijgt een zwerfvuilcoach

Dominique - Bree

De stad Bree is toegelaten tot een coachingtraject van Mooimakers en laten dit graag weten aan hun inwoners via hun stadsmagazine Klets. Drie jaar lang kunnen ze rekenen op coach Ivo van Mooimakers die hen met de nodige expertise en een behoorlijk budget op weg zal helpen naar een properder Bree.

Tijd voor actie

Op dit moment zijn ze bezig met het opstellen van een actieplan. Wat zijn de speerpunten? Het aanpakken van hotspots van zwerfvuil en sluikstort en een oplossing voor de lastige ‘klanten’ zoals peuken en hondenpoep. De stad Bree weet dat veel inwoners nauw betrokken zijn bij de zwerfvuil- en sluikstortproblematiek. Dat merken ze aan het aantal bezorgde opmerkingen over dit thema. Daarom houden ze hun inwoners graag nauw op de hoogte. Deze zomer staat alvast het optimaliseren van hun vuilnisbakkenbeleid op de agenda, te beginnen met een inventaris van al hun vuilnisbakken op het openbaar domein.

Ze roepen hun inwoners ook op om informatie door te geven over locaties waar regelmatig zwerfvuil ligt of aan sluikstorten gedaan wordt. Dit kunnen de inwoners via een mail laten weten bij de betrokken diensten.

Bree rekent op haar inwoners

Door dit coachingproject zal er door Bree een nieuwe wind waaien op vlak van zwerfvuil en sluikstort. Het is dus een mooi moment om hun vrijwilligersaantal weer een boost te geven! Geëngageerde zwerfvuilvrijwilligers of inwoners die sporadisch eens willen zwerfvuil opruimen, kunnen hun steentje bijdragen aan een properder Bree. De Stad levert gratis al het materiaal dat nodig is om op een toffe en efficiënte manier de stad proper te houden. De inwoner vinden de nodige informatie via bree.be/mooimakers.

Dankjewel, Dominique!

De stad is alvast super dankbaar dat ze zoveel jaren kunnen rekenen op enkele toffe vrijwilligers die het goede voorbeeld gaven, zoals Dominique. Hij houdt zich week in week uit bezig met het verzamelen van afval op zijn vaste ronde. Zoveel betrokkenheid en inzet voor een propere stad, dat verdient een hele dikke dankjewel! Goed bezig, Dominique, dankzij jouw hulp zijn er zoveel kilo’s zwerfvuil minder.

Nieuwe oproepronde begeleidingstrajecten Mooimakers

Sinds 1 juni kan je opnieuw als lokaal bestuur je kandidatuur indienen voor een project zwerfvuil en sluikstort of een coachingtraject om samen met Mooimakers aan de slag te gaan voor een propere omgeving. Wil je de komende jaren sterk inzetten op een zwerfvuil- en sluikstortbeleid? Word je geconfronteerd met een zwerfvuilproblematiek en wil je die locatie graag aanpakken? Ga je binnenkort aan de slag met je vuilnisbakken? Dien dan je aanvraag in voor 30 september.

*Artikel gebaseerd op een tekst van de stad Bree.