Nieuws & Inspiratie

Cargovil bedrijvenzone deed mee aan de Lenteschoonmaak

Groepsfoto Cargovil

Vzw Cargovil Plus droeg haar steentje bij aan de Lenteschoonmaak. In samenwerking met Incovo, de lokale besturen van Stad Vilvoorde, Gemeenten Grimbergen en Zemst organiseerde zij een zwerfvuilopruimactie vorige vrijdag.

Vzw Cargovil Plus riep de werkgevers en werknemers van de bedrijven op om tijdens de lunchpauze naar buiten te komen en voor eigen deur, en ook wat verder in de straat zwerfvuil te ruimen. De bedrijven worden voorzien van Mooimakers-materiaal zoals handschoenen, grijpers, fluohesjes en rest- en PMD-vuilniszakken.

Twee jaar geleden startte vzw Cargovil Plus in dialoog met de lokale overheden en de bedrijvencoach van Mooimakers het initiatief om het bedrijventerrein zwerfvuil- en sluikstortvrij te maken en te houden. Onder het motto “Niemand schuldig, iedereen verantwoordelijk” roepen zij iedereen op om zijn of haar steentje bij te dragen. Deelname aan de Lenteschoonmaak maakt deel uit van dit gezamenlijk project. Samen met de lokale overheden en Mooimakers maken de bedrijven werk van een ‘proper Cargovil’. Elke laatste vrijdag van de maand worden de werkgevers en werknemers van de bedrijven gemotiveerd om ‘uit hun kot’ te komen.

De zwerfvuilactie vond plaats in de bedrijvenzone Cargovil Plus op grondgebied Grimbergen, Zemst en Vilvoorde. Het betrof o.a. de Woluwelaan, Monnetlaan, Havendoklaan, Erasmuslaan, Mechelsesteenweg, Westvaartdijk en Hoge Buizen.
Zo'n 50 medewerkers van volgende bedrijven namen deel: Indaver, Komatsu, Patrans, Transmoove, Essers, Mikropakket, Michielsen Kranen, VC Wood en Garage Bogemans.

RingTV was ook van de partij en maakte er een leuke reportage van.