Nieuws & Inspiratie

Coachingtraject of project samen met Mooimakers

coachingtraject Tremelo

In het vorige nieuwsbericht kon je al lezen dat je als lokaal bestuur terug kan rekenen op de ondersteuning van Mooimakers in 2024. Net zoals de vorige jaren kan je een coachingtraject of een project zwerfvuil en sluikstort in samenwerking met Mooimakers aangaan. In 2024 zijn er twee oproeprondes. Je kan je kandidatuur voor een project zwerfvuil en sluikstort of een coachingtraject indienen van:

  • 15 januari t.e.m. 29 februari 2024 

  • 1 april t.e.m. 30 april 2024 

Wat is een coachingtraject? 

Een coachingtraject is een intensief traject rond zwerfvuil en sluikstorten onder begeleiding van een coach van Mooimakers. In een coachingtraject neem je enkele structurele maatregelen die zwerfvuil en sluikstorten beter beheersbaar maken. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen lokale actiepunten. Een coachingtraject duurt maximum 3 jaar en wordt financieel ondersteund.  

Meer info: Coachingtrajecten | Mooimakers.be 

Wat is een project zwerfvuil en sluikstort? 

Via een project zwerfvuil en sluikstort kan je enerzijds een vuilnisbakkenplan in samenwerking met Mooimakers uitvoeren of je kan een specifieke probleemlocatie of -fractie onder handen nemen. Een project zwerfvuil en sluikstort duurt 2 jaar en wordt financieel ondersteund. 

Meer info: Projecten zwerfvuil & sluikstorten | Mooimakers.be 

Digitale infosessies: Ondersteuningsaanbod 2024  

Twijfel je nog tussen de twee mogelijkheden of wil je toch nog graag wat meer informatie? Niet duidelijk hoe je je aanvraag moet indienen of aan welke voorwaarden je project moet voldoen? In januari organiseert Mooimakers twee digitale informatiesessies over haar ondersteuningsaanbod. Tijdens die momenten zal er dieper ingegaan worden op wat een coachingtraject of een project zwerfvuil en sluikstort juist is en zijn er mogelijkheden tot het stellen van vragen. Met deze infosessies wil Mooimakers je helpen de juiste keuze te maken. 

Inschrijven voor deze digitale sessie kan je via info@mooimakers.be. Daags voor de sessie krijg je meer praktische informatie en de inbellink. 

Procedure 

Na het indienen van je kandidatuur behandelt Mooimakers de aanvraag. Voor coachingtrajecten wordt er een intake-gesprek gepland tussen 1 maart en 5 april (en tussen 1 mei en 7 juni voor de tweede oproepronde). Mooimakers geeft je feedback ten laatste 2 maanden na het verstrijken van de indienperiode. Projecten kunnen pas opgestart worden na goedkeuring door Mooimakers.

Vragen

Mocht je in de tussentijd vragen hebben, kan je hiervoor altijd bij ons terecht via info@mooimakers.be