Nieuws & Inspiratie

Grootschalige zwerfvuilactie in Mechelen

Zwerfvuilactie Mechelen

Op vrijdag 28 april organiseerde de Carrefour Express Battel, in samenwerking met Buurtsuper.be, Vrije Basisschool De Ark, Natuurpunt en Battel Proper een grootschalige zwerfvuilactie in Mechelen. 

Met meer dan 200 kinderen en leerkrachten van De Ark, zes gidsen van Natuurpunt, twee vrijwilligers van Battel Proper, een 30-tal volwassen begeleiders en de uitbaters van Carrefour Express Battel waren ze er volledig klaar voor om in de buurt zwerfvuil op te gaan ruimen. 

Het programma

Het 1e en 2e leerjaar vertrok aan De Ark en ruimde de buurt rond de school op. Het 3e en 4e leerjaar vertrok aan Carrefour Express Battel en plogde (een combinatie van joggen en zwerfvuil opruimen) vervolgens terug naar de school. Het 5e en 6e leerjaar ging onder begeleiding van de gidsen van Natuurpunt in de omliggende natuurdomeinen zwerfvuil ruimen. 

Na afloop organiseerde het oudercomité van De Ark nog een oudercafé op de school om na te kaarten met de kinderen en de ouders.

Beloning

Goed werk dat verdient ook een beloning! Zo kreeg de Vrije Basisschool De Ark een cheque van €250 van Buurtsuper. Elke deelnemer van deze actie kregen ook een goodiebag.

Sensibilisering van de kinderen én propere straten in Battel: de missie van deze samenwerking is vast en zeker geslaagd!