Nieuws & Inspiratie

McDonald's in Gent zet werknemer in tegen zwerfvuil

McDo

Nu we weer in lockdown zitten, kunnen maaltijden enkel nog afgehaald worden. Zo ook voor fastfoodrestaurants. Mensen nemen hun eten dus mee naar buiten, maar helaas laten sommigen hun afval daarna rondslingeren. En dat zorgt voor overlast. Daarom besloot Guy Bral - de eigenaar van de McDonald's op de Korenmarkt in Gent - een werknemer in te zetten om het McDonald's-afval in een straal van tweehonderd meter op te ruimen. Ongeveer elke twee uur gaat ze op pad rond de zaak.

“McDonald’s-afval op straat is niet goed voor het imago van de stad én van ons merk. Toen vorig weekend de vuilnisbakken overvol zaten, nam ik contact op met Ivago", aldus Guy Bral. "Samen met de andere hamburgerketens en burgemeester Mathias De Clercq hebben we afgesproken om nog strenger toe te zien op het rondslingerend afval.”

Na het gesprek met de stad beloofde McDonald’s om onder meer op de Gras- en Korenlei hun afval zelf op te ruimen. Burger King en Quick doen dan weer na de drukke namiddag- en avondshift een ronde in de buurt van hun zaak. Ook Ivago steekt een tandje bij. “Op drukke plaatsen in de stad hebben we vijftien extra vuilniskorven geplaatst”, liet Koen van Caimere van Ivago weten. “Die korven zetten we normaal gezien in tijdens grote evenementen als de Gentse Feesten. Verder laten we de vuilnisbakken vaker legen, al moet iedereen zijn verantwoordelijkheid dragen."

Gooi dus je afval in de vuilnisbak, maar kijk goed of het er nog bij kan. Is er echt geen plaats meer, neem jouw vuilnis dan mee naar huis. Zo gaan we samen voor een propere en veilige omgeving!