Nieuws & Inspiratie

Mijn Mooie Straat-app voor burgers en vrijwilligers gelanceerd.

Mijn Mooie Straat - app vrijwilligers

Je kent Mijn Mooie Straat al: het alles-in-een platform van Mooimakers waar lokale besturen hun werking rond openbare netheid kunnen digitaliseren en verder professionaliseren. Vanaf eind december werd Mijn Mooie Straat uitgebreid met een app voor burgers en vrijwilligers overal in Vlaanderen.

Dat betekent dat ook inwoners van jouw gemeente met de app eenvoudig sluikstort of zwerfvuil kunnen melden. Burgers die vrijwillig zwerfvuil opruimen kunnen hun activiteiten invoeren op de app, zodat jij overzicht krijgt over waar zij opruimen in jouw werkingsgebied.

Dankzij de Mijn Mooie Straat-app kan je op een efficiënte manier samen met burgers de strijd aangaan tegen sluikstort, schade en vandalisme. Hoe meer burgers de app gebruiken, hoe beter jouw gemeente problemen in kaart kan brengen en voortgang kan tracken.

Om alle lokale besturen de kans te geven zich helemaal te verdiepen in Mijn Mooie Straat, zal de communicatie vanuit Mooimakers beperkt zijn tot de lokale besturen. Op die manier kiezen jullie zelf hoe sterk jullie de app willen promoten binnen jullie werkingsgebied. Vanuit Mooimakers zullen we in het voorjaar van 2022 de communicatie rond de app naar de burger toe verder opvoeren.

Meer info over de app en Mijn Mooie Straat?

Surf naar mijnmooiestraat.be of neem contact op met Mooimakers via hallo@mijnmooiestraat.be.

De app promoten bij je vrijwilligers en burgers?

Download onze handige mediakit op mijnmooiestraat.be/mediakit voor het nodige beeldmateriaal en teksten. Geschikt voor (online) nieuwsberichten en social media.