Nieuws & Inspiratie

Op wandeling langs snoeproutes in Lokeren

scholieren tijdens de lunch

Tijdens de week van de Handhaving 2023 richtte afvalintercommunale IDM o.a. haar pijlen op de Lokerse schoolgaande jeugd en meer specifiek op de scholieren die 's middags buiten de schoolmuren hun boterhammen of belegd broodje opeten. Soms durfden de studenten al eens afval achterlaten en dat terwijl er een vuilnisbak in de buurt stond.

De stad Lokeren en IDM trokken hun stoute schoenen aan en gingen samen met de gemeenschapswachten, enkele directieleden van de Lokerse scholen, de schepen en een vertegenwoordiger van de dienst Integrale Veiligheid van de Stad Lokeren op zwerfvuilwandeling doorheen de stad. Ze bezochten de parken, pleinen en andere hotspots waar de jongeren neerstreken om hun lunch te verorberen.

Tijdens deze zwerfvuilwandeling gingen ze in gesprek met de jongeren, over afval, zwerfvuil en aandacht voor een proper milieu. Het werd een heel positieve ervaring, want de jongeren die ze tegenkwamen waren volledig mee met het 'afvalarme' verhaal dat IDM verkondigt. Er waren heel wat brooddozen en geen aluminiumfolie of plastic zakjes om de boterhammen in te verpakken. Ze kregen allemaal het spreekwoordelijke schouderklopje omdat de brooddoos en drinkfles goed zijn ingeburgerd. Een mooi staaltje van afvalpreventie. Jong geleerd is oud gedaan!

IDM wou dan ook graag alle leerkrachten een pluim geven die op school het IDM-verhaal mee ondersteunen. En dat zijn er heel wat. Maar liefst 30 scholen uit de IDM regio zetten structureel in op de strijd tegen zwerfvuil. Doe zo verder!