Nieuws & Inspiratie

Wat doe ik met mijn peuk onderweg?

Wat doe ik met mijn peuk

Tijdens de zomervakantie en nu de coronamaatregelen verder versoepelen, gaan we met z’n allen weer meer onderweg zijn. Op weg naar een vakantiebestemming, een pretpark of een andere leuke (dag)activiteit. Of rij je ondertussen na die maanden thuis weer elke dag naar je werkplek.
Om het ook onderweg proper te houden, geven we je graag enkele makkelijke en originele (doe-het-zelf) tips mee!

Een zelfgemaakt peukenasbakje. Want wat doe je met je opgerookte sigaret als je aan het rijden bent? Alle begrip dat je zo snel mogelijk van die peuk af wilt. Maar ze op straat gooien, is allesbehalve goed voor het milieu, is asociaal en zelfs strafbaar.

  • Oplossing 1: vul een lege (koffie)beker met gemalen koffie tot halverwege. Zet de (afgesloten) beker in de bekerhouder van je auto. Je peuken doof je gemakkelijk in de beker. De koffie zorgt ervoor dat de peuken geen geur meer verspreiden.
  • Oplossing 2: maak een zakasbakje van een leeg drankkarton (met een aluminium binnenlaagje). Met een schaar en je eigen plooikunsten, kom je al heel ver. Via deze link een korte visuele handleiding.

Van zodra je de kans hebt, gooi je de peuken dan gemakkelijk in de vuilnisbak. En de peukenbeker of het zelfgemaakt zakasbakje? Die zijn weer klaar voor gebruik!

Kleine daad, groot resultaat!

 

PS: Wil je helemaal af van het roken? Dan kan je altijd gratis terecht bij Tabakstop (0800 111 00)