Nieuws & Inspiratie

World Cleanup Day editie 2021 in de startblokken

WCD2020

Op 18 september 2021 is het opnieuw World Cleanup Day.

Dan wordt er in meer dan 150 landen door miljoenen mensen zwerfvuil opgeruimd. Ook voor deze editie slaan weer vele Belgische organisaties de handen in elkaar. River Cleanup, Eneco Clean Beach cup, World Cleanup Day Belgium, Mooimakers en Be WaPP/Wallonie Plus Propre gaan weer zoveel mogelijk vrijwilligers mobiliseren om de omgeving terug proper te maken.

Waar River Cleanup vrijwilligers verzamelt in de steden rond waterlopen, neemt Eneco Clean Beach Cup de kuststrook voor zijn rekening. Mooimakers en Be WaPP/Wallonie Plus Propre verzamelen en ondersteunen dan weer alle lokale opruimacties in Vlaanderen respectievelijk Wallonië. Om de acties zo goed mogelijk te kunnen coördineren is er bovendien gekozen voor een actieperiode van 12/09 tot 26/09.

Omwille van de overstromingen in de maand juli zijn er momenteel tal van extra opruiminitiatieven in de getroffen gebieden gelanceerd door verschillende organisaties. World Cleanup Day hoopt met deze hulpactie te kunnen bijdragen aan een verder herstel in de getroffen gebieden. Voor World Cleanup Day in september komt ook elke andere locatie die een opruimbeurt nodig heeft, in aanmerking.

Wil je je steentje bijdragen? Registreer je actie dan via het Mooimakers-platform.