Nieuws & Inspiratie

Wist je dat je glas naast de glascontainer zetten ook een vorm van sluikstort is?

Glasbol

Mooi weer: het ideale moment om vrienden en familie uit te nodigen voor een barbecue of ander leuk samen zijn. Al snel stapelen het verpakkingsmateriaal, de glazen bokalen en wijnflessen op. Het moment om een bezoekje aan de glascontainer te brengen. Bij je aankomst zie je dat jij niet de enige was met dat lumineus idee en dat de glascontainer overvol is. Er naast begint zich ook al een mooie verzameling te vormen. De verleiding is dus groot om jouw glazen flessen en bokalen er netjes bij te zetten. Je hebt nu éénmaal de moeite gedaan om je glas te verzamelen en tot hier te komen. Ze staan nu toch in de buurt waar ze uiteindelijk terecht moeten komen. Doe het niet!

Waarom?

  • Vuil trekt vuil aan. Na de vijf glazen flessen, komt er ook nog een zakje huishoudelijk afval bij en een oude versleten paraplu en we zijn vertrokken richting stortplaats.
  • Vuil glas trekt ongedierte aan. Niemand vindt een muizenplaag of een zwerm wespen tenslotte aangenaam.
  • Het brengt extra werklast met zich mee. Glasbollen legen ze meestal machinaal met een vrachtwagen. Bijgeplaatst glas ruimen ze genoodzaakt handmatig op.
  • Glas naast de glasbol zetten verkleint de kans op recyclage. De kans bestaat dat het bijgeplaatst glas opgeruimd wordt met het andere afval dat er naast te vinden is. Dat dan op zijn beurt bij het restafval verdwijnt.

Neem je glas terug mee naar huis en kom later even terug of ga verder naar een volgende glasbol of het recyclagepark.