Nieuws & Inspiratie

Waarom mag je geen kleding naast kledingcontainers plaatsen?

Kledingcontainer

Corona heeft niet alleen impact (gehad) op ons sociale leven, voor een aantal onder ons heeft het ook een invloed gehad op ons gewicht. In welke richting dat gebeurd is, laten we hier in het midden 😉. De kans is dus groot dat je intussen met een heleboel kleren zit die niet meer passen, of toch niet helemaal meer in de mode zijn. Die kledij geef je uiteraard graag een tweede leven!

Eén van de mogelijkheden is om je oude kleren naar een textielcontainer te brengen. Met alle moeite van de wereld heb je je halve kleerkast in je wagen geduwd, om dan ter plekke te ontdekken dat de container vol is. De verleiding is dan groot om je zakken er gewoon naast te zetten, maar da's echt geen goed idee.

Waarom niet?

  • Vuil trekt vuil aan. Wat start met twee zakken, eindigt al snel met een hoop andere zakken die erbij worden geplaatst. Voor je het weet, komt er nog wat huishoudelijk afval bij en je zit al snel met een mini-vuilnisbelt.
  • Het doet geen goed aan de kwaliteit van je kleren. Het weer in België is op z'n zachtst gezegd nogal onvoorspelbaar. En een fikse regenbui of windvlaag kan het tweede leven van je kledij serieus dwarsbomen.
  • Het brengt extra werklast met zich mee. Textielcontainers worden namelijk machinaal leeggemaakt, maar al het textiel dat naast de containers belandt, moet manueel worden opgeruimd.

Neem je zakken dus mee naar huis als de container vol is of rij door naar een volgende container. Misschien kan je je kleren ook naar een tweedehandszaak brengen of ze online verkopen, wie weet verdien je er dan nog iets aan ;).