Deze plek is voor mij belangrijk omdat...

Antwerpen - Flor

Antwerpenaar Flor heeft deze zomer een eigen standbeeld op de Scheldekaaien. De Scheldekaaien hebben een speciale betekenis voor Flor omdat hij hier zijn eerste date had met zijn vriend.  “Nu zijn we al viereneenhalf jaar samen en hebben we samen een huis gekocht, maar de Scheldekaaien blijven voor ons de plek waar het allemaal begon. Ik ga er nog altijd vaak naartoe, zeker in de lente en de zomer. De zon op m’n lichaam, de wind die het water streelt.", aldus Flor.

Gent - Bjorn

Op de Oude Beestenmarkt in Gent kan je het standbeeld van Björn terugvinden:  “Als scholier in Gent schreef ik me heel ijverig in voor de filosofielessen die ze hier tijdens de middag in een naburige school gaven. Die draaiden uit op toogfilosofie in een café onderweg. De leraars van het college knepen een oogje dicht. Vele jaren later woon ik buiten Gent, maar als ik de stad aandoe, blijft de Oude Beestenmarkt mijn favoriete plekje. Weg van de toeristische drukte voel ik me daar opnieuw even een echte Gentenaar. En voel ik me eeuwig jong. Daarom wil ik graag dat de Oude Beestenmarkt mooi blijft. Zonder afval op de grond.”

Hasselt - Peter

Op de abdijsite bij Herkenrode heeft Hasselaar Peter deze zomer een eigen standbeeld. De abdijsite is een prachtige, idyllische plek, met een speciale betekenis voor Peter: “25 jaar geleden droeg ik er tafels aan tijdens de restauratie. Ondertussen heb ik er mijn horecazaak De Paardenstallen opgericht. Ik krijg er alle soorten mensen over de vloer: fietsers die even op adem willen komen, aspergeboeren die ‘De Week van de Korte Keten’ komen voorstellen, de jarige Universiteit Hasselt met zijn familiedag."

Leuven - Simon & Julie

De standbeelden van Simon (bijna 7) en Julie (10) zjin terug te vinden in de Vanderkelenstraat in Leuven, vlakbij Museum M. Elke zomer komen ze hier met hun ouders naar het M-idzomerfestival:  “Het M-idzomerfestival in Museum M is zo leuk, dat we graag in de binnentuin met de mooie boom zouden blijven wonen. Er is toffe dans en muziek en ijsjes en frisdrank. En we mogen kei laat opblijven. Altijd als we hier langswandelen, zwaaien we naar het museum. Daarom willen we graag dat deze straat proper blijft. Zonder afval op de grond.”

Elke plekje is wel voor iemand belangrijk, gooi je afval dus niet op de grond.