Campagnes 2019

Elk jaar hebben wij verschillende campagnegolven naar het breed publiek. De meeste van deze campagnes komen jaarlijks terug. Hieronder vind je het overzicht van wat er in 2019 al gebeurd is.

Lenteschoonmaak 

Van 16 tot 31 maart 2019 was er weer de Grote Lenteschoonmaak! Samen met duizenden vrijwilligers worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad mooi te maken. Alle lokale initiatieven ondersteund met een grootse communicatiecampagne en natuurlijk ook opruimmateriaal!

TOON JE OOK VAN JE MOOIE KANT

Iedereen heeft zijn minder mooie kanten. En dat is oké. Zolang je ook maar voldoende je mooie kant toont.
Dit kan bijvoorbeeld door net als de rest van Vlaanderen mee te doen met de Lenteschoonmaak!

Nog meer info vind je hier.

DOELPLAATSENCampagne

Bedankt om niets uit je auto te gooien

Met deze campagne willen we de chauffeurs en medereizigers sensibiliseren en zo een gedragswijziging teweeg brengen. Deze campagne bestaat uit affichage op de borden langs autosnelwegen en gewestwegen en een activatieluik. Op 36 autosnelwegparkings spraken we bestuurders aan en bedeelden we autovuilniszakjes en geurboompjes. Deze acties werden ondersteund door radiospots en een campagne op social media.

Zomercampagne

Iedereen is een Mooimaker

Jij bent ongetwijfeld ook een Mooimaker! Want Mooimaker zijn is helemaal niet moeilijk! Er zijn 1000 en 1 manieren om een Mooimaker te zijn. Door je afval simpelweg in de vuilnisbak te gooien. Of in je handtas. Of door je afval niet uit je auto te gooien.
De zomercampagne van 2019 focust zich volledig op dit concept. 

Lees hier meer over de locaties waar we tijdens de zomer van 2019 te vinden zullen zijn.
Bestel hier ook een affiche of creëer zelf je eigen gepersonaliseerde raamposter.

Handhavingscampagne

Bespaar jezelf de boete

In september lanceerde Mooimakers de derde 'Week van de Handhaving'. De insteek van deze editie was: "Laat je niet betrappen op het achterlaten van afval op straat, het is niet niet alleen gênant maar je riskeert ook een boete". Alle ordehandhavers staken tijdens die week een tandje bij om vervuilers aan te spreken en zo nodig te beboeten. 

Aanspreekcampagne

Hoe reageer jij?

"Hoe reageer jij als je iemand afval op de grond ziet gooien?". Die vraag stellen we tijdens de aanspreekcampagne aan alle Vlamingen. Met deze campagne proberen we niet alleen mensen aan te zetten om vervuilers aan te spreken, maar geven we ook tips mee hoe je dat juist aanpakt.