Kies voor graffitikunst
Kenniswijzer > Hotspots > Graffiti > Kies voor graffitikunst

Laat graffitikunstenaars veelgeplaagde plaatsen van streetart voorzien. Onder de kunstenaars bestaat immers de ongeschreven code om elkaars werk te respecteren.

 

Kies geschikte locaties

  • Cabines van nutsbedrijven of andere openbare voorzieningen. Vraag toelating aan de eigenaar van de locatie. Ga na of de ondergrond geschikt is en bepaal welke beschilderingstechniek aangewezen is, zodat de oorspronkelijke functie niet in het gedrang komt. Voorzie een beschermende coating.
  • Graffitimuren. Leg vast op welke plaatsen graffitibeoefenaars hun kunsten kunnen tonen: blinde muren, fietstunnels, bruggen, jeugdhuizen, skatepleinen … Verf na een bepaalde periode alles wit zodat er opnieuw gestart kan worden.

 

Bepaal zelf het onderwerp

  • Organiseer een ontwerpwedstrijd zodat je zelf de muurschildering kan kiezen.
  • Pak grauwe plaatsen aan door samen te werken met zelfgekozen graffitikunstenaars.

 

Voorzie nazorg

Coat de voorziene oppervlaktes vooraf. Als de graffitikunst of het oppervlak zelf beschadigd of beklad wordt, moet het snel hersteld worden. Dat vraagt opvolging en een financiële inspanningen.

 

Gebruik streetart als toeristische trekpleister

Veelbezochte locaties blijven langer mooi en proper. Speel daarop in door een streetart-route uit te stippelen. Dat is een uitstekende toeristische troef én een manier om meer sociale controle te creëren in weinig bezochte straten.