Nieuws & Inspiratie

Groen licht voor de Mijn Mooie Straat App

Mijn Mooie Straat

Dit najaar zal iedereen de Mijn Mooie Straat app kunnen installeren op zijn of haar smartphone. Naast het centraal meldings- en registratieplatform voor sluikstort en zwerfvuil en de mogelijkheid tot inventarisatie en opvolging van straatvuilnisbakken voor lokale besturen en afvalintercommunales, richten we ons vanaf het najaar met Mijn Mooie Straat ook op het ondersteunen van de zwerfvuilvrijwilligers.

Alle inspanningen van vrijwilligers in kaart

Gebruikers zullen hun inspanningen kunnen registreren via een handige activiteitstracker zoals we die kennen van o.a. Strava. Daarbovenop geven ze in enkele clicks aan hoeveel zwerfvuil ze verzamelden en waar ze hun volle zak hebben achtergelaten. Al deze data kan worden opgevolgd in Mijn Mooie Straat via handige dashboards.

Nog eenvoudiger sluikstort melden

Via de applicatie zal de gebruiker in heel Vlaanderen eenvoudig sluikstort of andere incidenten kunnen melden. Deze meldingen komen automatisch bij het verantwoordelijke lokale bestuur in Mijn Mooie Straat terecht waar ze verder kunnen opgevolgd worden.

Voor wie? 

Bij lancering willen we, samen met jullie, in eerste instantie de vrijwilligers aan boord krijgen.  Maar iedere burger kan zijn of haar activiteit registreren en meldingen maken. Als lokaal bestuur beslis je zelf hoe breed jullie communiceren over de app naar jullie burgers. Wij voorzien een algemene communicatie naar iedereen vanaf voorjaar 2022.

Hou dus zeker onze nieuwsbrief de komende maanden in de gaten voor meer nieuws en informatie over hoe jullie hier kunnen aan deelnemen!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je snel in voor de Mijn Mooie Straat nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig informatie over de nieuwe functionaliteiten.

Meer info

Mijn Mooie Straat webplatform