Nieuws & Inspiratie

Ondersteuning Mooimakers in 2024

coachingtraject Tremelo

In het lokaal Materialenplan 2023-2030 lees je de doelstelling dat de totale hoeveelheid opgeruimd zwerfvuil op de grond moet dalen met minstens 20% tegen 2030 t.o.v. 2023.  ​Dit is een doelstelling die we samen willen bereiken. Voor elke partner (Vlaamse partners, lokale besturen, ...) werden er verschillende actiepunten geformuleerd. Wat als een paal boven water staat, is dat we de zwerfvuil- en sluikstort-problematiek met verenigde kracht moeten aanpakken. 

Mooimakers blijft daarbij via expertise, financiële middelen en communicatie alle actoren ondersteunen in het optimaliseren en professionaliseren van het zwerfvuil- en sluikstortbeleid.

Dit wil zeggen dat je als lokaal bestuur terug kan rekenen op de ondersteuning van Mooimakers in 2024. Terwijl 2023 op haar einde loopt, zijn wij volop onze dienstverlening voor 2024 aan het concretiseren achter de schermen*. We willen jullie al een eerste inkijk geven in wat 2024 alvast in petto heeft: 

  • Mooimakers opent in 2024 een nieuwe oproepronde voor projecten zwerfvuil en sluikstort en coachingtrajecten. Naast inhoudelijke expertise, is er ook een financiële ondersteuning voorzien voor lokale besturen die de samenwerking met Mooimakers aangaan. 
  • Mooimakers zet in op kennisvergaring via onderzoeksprojecten en organiseert kennisuitwisseling via haar kenniswijzer en opleidingen en infosessies.
  • Mooimakers blijft investeren in Mijn Mooie Straat als gratis platform om het zwerfvuil- en sluikstortbeleid te professionaliseren.
  • Mooimakers zet in op communicatie en sensibilisering om te komen tot een positieve gedragsverandering. 
  • Mooimakers blijft investeren in de jongsten onder ons met haar educatieve projecten.
  • Enz... 

Twee digitale infosessies  

Om jullie te informeren wat onze concrete projecten en dienstverlening precies zullen zijn in 2024 organiseren we twee digitale infosessies in januari: 

  • Dinsdag 16 januari van 10 tot 12 uur 
  • Donderdag 25 januari van 14 tot 16 uur 

Inschrijven voor deze digitale sessie kan je via info@mooimakers.be. Daags voor de sessie krijg je meer praktische informatie en de inbellink.  

 

*Tegen begin 2024 zal ook de website geactualiseerd zijn met de concrete modaliteiten voor 2024. Nog even geduld.