Nieuws & Inspiratie

Mijn Mooie Straat - optimalisaties in de vuilnisbakkenmodule

vuilnisbakkenmodule

Volg met Mijn Mooie Straat je vuilnisbakken efficiënt op

In het Lokaal Materialenplan lees je onder actie 71 dat elk lokaal bestuur tegen het einde van de planperiode over een vuilnisbakkenplan moet beschikken. Om dit te faciliteren stelt Mooimakers de vuilnisbakkenmodule in het Mijn Mooie Straat-platform ter beschikking. Via deze module kan je je vuilnisbakken inventariseren, opvolgen en bijsturen waar nodig.

Optimalisaties

Mooimakers investeert in de blijvende optimalisatie van de Mijn Mooie Straat-modules, zo ook de vuilnisbakkenmodule. Zo kan je nu afvalpunten groeperen, meetperiodes instellen en de validiteit van je metingen nagaan.

 

Afvalpunten groeperen

Vanaf nu kan je je afvalpunten groeperen op wijk, ophaalronde, een specifiek kenmerk of een andere eigenschap. Met de nieuwe functionaliteit maak je eenvoudig groepen aan vanuit de inventaris. In enkele kliks maak je je eerste groep afvalpunten aan. Ontdek hier hoe je het aanpakt.

Rapporteer op groepsniveau

Alle groepen die je aanmaakt, kan je in de verschillende rapportage functionaliteiten ook eenvoudig gebruiken als filter. Zo breng je heel gemakkelijk de situatie in kaart in een specifieke wijk of kan je de prestaties nagaan van een specifiek type vuilnisbak.

afvalpunten inventaris

Meetperiodes

Een meetperiode wordt uitgedrukt in weken en combineert meteen alle geselecteerde afvalpunten, hun ledigingsfrequentie en het aantal uitgevoerde metingen tijdens de geselecteerde periode. Lees hier hoe je je eerste meetperiode instelt.

inventaris meetperiodes

Validiteit

Aan de hand van de validiteitsscore wordt het aantal uitgevoerde metingen vergeleken met het aantal verwachte metingen. Zo kan je nagaan of je metingen representatief zijn. Hoe hoger je validiteitsscore, hoe betrouwbaarder de metingen binnen de opgestelde periode(s). Je vindt de validiteitsscore vanaf nu als extra knop in de inventaris van je afvalpunten of wanneer je een meetperiode instelt. Lees hier meer over de validiteitscheck.

Meer informatie

Ben je nog niet aan de slag met de vuilnisbakkenmodule van Mijn Mooie Straat, lees dan meer op Mijn Mooie Straat - Voor lokale besturen of vraag een demo aan via info@mijnmooiestraat.be