Mijn Mooie Straat applicatie
Kenniswijzer > Veeg- en vuilnisbakkenplan > Mijn Mooie Straat > Mijn Mooie Straat applicatie

De toepassing Mijn Mooie Straat is ontstaan uit de behoefte van verschillende lokale besturen in Vlaanderen aan een centraal meldings- en registratiesysteem met een scherpe focus op de zwerfvuil en sluikstort problematiek.

Met deze toepassing wil Mooimakers alle steden, gemeenten, intercommunales en andere betrokken partijen een digitale toepassing aanbieden die hen helpt de strijd tegen sluikstort en zwerfvuil verder te professionaliseren. De tool werd in nauwe samenwerking met enkele gemotiveerde lokale besturen ontwikkeld om te kunnen garanderen dat alle functionaliteiten geënt zijn op hun specifieke behoeften. Het gebruik van Mijn Mooie Straat is volledig gratis voor alle partijen die in aanmerking komen om gebruik te maken van het platform.

De functionaliteiten

Mijn Mooie Straat is in tegenstelling tot vele klassieke softwarepakketten een volledig web based platform. Op die manier is het platform beschikbaar op elke (moderne) smartphone, tablet en computer met toegang tot het internet. Complexe installaties, tijdrovende updates per toestel, enz. zijn hierdoor totaal overbodig en worden steeds volledig automatisch doorgevoerd. Zo kan jij als gebruiker steeds gebruik maken van de laatste versie van het platform zonder daar zelf iets voor te moeten doen. 

 

Mijn Mooie Straat bestaat momenteel uit 2 hoofdmodules:

  1. Centraal melding & registratie platform voor sluikstort en zwerfvuil
  2. Inventarisatie en opvolging van straatvuilnisbakken

Beide modules zijn beschikbaar voor alle gebruikers, maar zijn apart of stapsgewijs inzetbaar in functie van de lokale noden.

Meer informatie rond Mijn Mooie Straat kan je in onderstaand document terugvinden.

De voordelen van Mijn Mooie Straat

Mijn Mooie Straat Infofiche
Downloaden (pdf)