Nieuws & Inspiratie

Kenniswijzer Mooimakers blaast 2 kaarsjes uit 

Kenniswijzer

April 2020: voor velen onder ons gaat deze maand de geschiedenis in als de periode dat we met z’n allen in lockdown gingen om dat vermaledijde virus niet op te pikken. Voor Mooimakers was dit ook het moment dat we de kenniswijzer boven de doopvont hielden. De kennisdatabank die alle expertise, tips & tricks, wetgeving en praktijkervaringen rond zwerfvuil en sluikstort bundelt en ter beschikking stelt aan al haar partners. 

Via één kennisdatabank, 9 thema’s, 60 subthema’s en meer dan 400 artikels wil Mooimakers haar partners inhoudelijk ondersteunen om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort aan te gaan. Uit een gebruikersanalyse bleek dat de kenniswijzer zowel op kwalitatief als kwantitatief goed scoorde. Onze partners vinden duidelijk hun weg naar het kennisaanbod in onze kennisdatabank. 

Het aantal keer dat de pagina’s van de kenniswijzer gemiddeld bezocht werden in 2021 was een verdubbeling van het aantal in 2020. Het aantal unieke paginabezoeken in 2021 was zelfs 2,5 keer zoveel dan in 2020. Ook de duurtijd dat bezoekers aanwezig zijn op de pagina’s, toonde aan dat de artikels met de nodige aandacht gelezen wordt. 

Dat sterkt Mooimakers alleen maar om te blijven investeren in haar kennisaanbod. Maandelijks komen er nieuwe artikels bij en worden bestaande artikels geactualiseerd: 

Je ontdekt al deze artikels in onze kenniswijzer en nog veel meer.  

Heb je zelf een positieve praktijkervaring die je wil delen met andere lokale besturen, stuur een mailtje naar info@mooimakers.be en wij kijken of het een plaatsje kan krijgen in de kenniswijzer.